Veelgestelde vragen
Garageparken
- Hoeveel garageparken van BOX Garagepark zijn er?
Elk jaar komen er nieuwe garageparken bij. Momenteel heeft BOX Garagepark 4 parken in Nederland en Duitsland. Bekijk onze locaties voor het volledige overzicht.
- Zijn er huisregels op de parken?
Bij de koop of huur van een garagebox krijg je een uitgebreid document met de huisregels van het park. Hier alvast een paar belangrijke regels:
- Houd altijd de toegangswegen en branduitgangen vrij.
- Vermijd geluidsoverlast. Houd het volume van muziek of gereedschap laag, vooral buiten werktijden.
- Het is niet toegestaan om de garagebox te gebruiken als permanente werkplek, woonruimte of voor illegale activiteiten.
- Er mogen zonder schriftelijke toestemming geen wijzigingen of veranderingen aangebracht worden aan de gemeenschappelijke ruimtes.
- Toon respect naar medehuurders, eigenaren en beheerders. Samen zorgen we voor een prettige en productieve omgeving.
- Welke faciliteiten zijn er op het garagepark aanwezig?
Op elk park zijn er extra parkeerplaatsen beschikbaar om een voertuig op te parkeren wanneer iemand bezig is in zijn/haar garagebox. De parken met meerdere etages zijn voorzien van een trap en een lift. Op alle parken op Enschede na is er ook een sanitaire ruimte aanwezig. Op de parken in Nederland zijn er ook postbussen aanwezig.
- Is het park goed beveiligd?
In het kort: ja, elk park is goed beveiligd. De elektrische poorten kunnen alleen door bevoegden worden geopend door middel van hun eigen telefoon. Daarnaast hebben we het volledig omheinde park voorzien van voldoende beveiligingscamera’s, zodat elke box in de gaten kan worden gehouden. Ook ‘s nachts!
- Hoe ziet een garagepark van BOX Garagepark eruit?
Garageparken van BOX Garagepark zijn ruim opgezet en bevatten gemiddeld 126 garageboxen. De meeste parken hebben meer dan één verdieping. De boxen op de eerste en tweede verdieping zijn bereikbaar met de trap en een lift. Op de begane grond is het mogelijk om een voertuig te parkeren in de garagebox. De parken zijn omheind met een hek en zijn voorzien van verlichting en camerabeveiliging.
Garageboxen
- Kan ik het adres van de garagebox gebruiken als vestigingsadres voor mijn bedrijf?
Ja, het adres van de garagebox kan gebruikt worden als vestigingsadres voor uw bedrijf. Dit biedt de mogelijkheid om zakelijke post gescheiden te houden van persoonlijke post. In sommige gemeenten is het ook toegestaan om uw bedrijf op dit adres in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.
- Mag ik in de garagebox klussen?
Ja, er mag in de garageboxen geklust worden. De boxen zijn verlicht en er is stroom. U kunt hier niet alleen uw spullen veilig opslaan maar u mag de ruimtes ook gebruiken als werkruimte. Lees van tevoren wel het huishoudelijk reglement. Sommige werkzaamheden zijn namelijk expliciet uitgesloten vanwege veiligheid en/of overlast.
- Waar mag ik de garageboxen allemaal voor gebruiken?
De garageboxen zijn in de eerste plaats bedoeld voor opslag en stalling van goederen, voertuigen of materialen. In sommige gevallen kunnen er ook werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals lichte bedrijfsactiviteiten of hobbymatige werkzaamheden, mits deze voldoen aan de geldende regelgeving en het bestemmingsplan. Bij twijfel over de toegestane werkzaamheden adviseren wij om dit vooraf na te vragen bij de gemeente. Zo voorkomt u onduidelijkheden of eventuele problemen achteraf.
- Wat is de maximale vloerbelasting per m² van een garagebox van BOX Garagepark?
De maximale vloerbelasting van een garagebox is 350 kg per m². Houd hier rekening mee bij het opslaan van goederen of materialen om de veiligheid en kwaliteit van de box te waarborgen.
- Wat zijn de doorrijhoogtes van de garageboxen?
De doorrijhoogte van een garagebox is per type verschillend. Deze worden vermeld op de pagina van elk park.
- Hoe groot zijn de garageboxen?
De grootte van de garageboxen is verschillend per locatie en per box. De oppervlakte varieert van 12 tot 31m². De hoogte varieert tussen de 2,50 m en 3,50 m. Let op: de genoemde afmetingen en oppervlaktes zijn buitenmaten.
- Is mijn box dag en nacht bereikbaar?
Ja, de elektrische poorten kunnen door bevoegden 24/7 geopend worden.
- Wat houdt een garagebox van BOX Garagepark in?
Een garagebox van BOX Garagepark is een garage die voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan extra opslag, een klusplek of bedrijfshuisvesting voor een eigen onderneming. Standaard zijn de garageboxen voorzien van verlichting, stroom en de herkenbare groene overheaddeur van Hörmann.
Huren
- Welke verzekering moet ik zelf afsluiten als huurder?
Indien u dit wenst zult u zelf nog een inboedelverzekering af moeten sluiten. Doordat onze boxen voor zoveel verschillende doeleinden worden gebruikt, is het onmogelijk hiervoor een algemene inboedelverzekering af te sluiten.
- Wat is de opzegtermijn en de minimale huurtermijn?
De minimale huurtermijn voor een garagebox is 1 jaar. Het opzegtermijn is 3 maanden.
- Hoe werkt het online ondertekenen van een huurcontract?
Zodra u de keuze van een garagebox heeft gemaakt maken wij een digitaal huurcontract dat online kan worden ondertekend.
- Wat zijn de servicekosten?
Maandelijks worden er servicekosten voor het beheer, de schoonmaak en de beveiliging van het park in rekening gebracht. Het bedrag verschilt per locatie.
- Wat kost een BOX Garagepark garagebox per maand?
De huurprijs is afhankelijk van de locatie en de grootte van de garagebox. De prijs is opgebouwd uit drie verschillende onderdelen: de huursom, de servicekosten en de BTW. De beschikbare garageboxen inclusief huurprijzen staan vermeld op de locatie pagina’s. Goed om te weten: bij aanvang van het huurcontract wordt er een waarborgsom gevraagd van 3 maanden huur.
Kopen
- Kan ik de box weer verkopen?
Ja, dat kan. Hierbij kunnen we uiteraard helpen, maar het staat u ook vrij om de box zelf of met een lokale makelaar te verkopen.
- Welke verzekeringen moet ik afsluiten?
De opstalverzekering is via de VvE geregeld, wél is het handig om een inboedelverzekering af te sluiten bij gebruik van de garagebox.
- Wat zijn de VvE kosten?
De kosten van de VvE verschillen per park. De kosten staan vermeld op de pagina van het desbetreffende park.
- Is er een vereniging van eigenaren (VvE)?
Ja, als u een garagebox heeft op één van onze parken is lidmaatschap van de vereniging van eigenaren (VvE) verplicht. De VvE draagt zorg voor het beheer, onderhoud én de gemeenschappelijke faciliteiten. Daarnaast is via de VvE de opstalverzekering geregeld. Elk park heeft een eigen vereniging van eigenaren.
- Betaal ik overdrachtsbelasting of BTW?
Nieuwbouw: bij een nieuwbouw garagebox hoeft er geen overdrachtsbelasting te worden betaald. Deze boxen zijn vrij op naam (v.o.n.). Bestaande bouw: bij de aankoop van een bestaande box wordt uiteraard wel overdrachtsbelasting betaald. Over het aankoopbedrag ( de bouwtermijnen) wordt in beide gevallen wel BTW in rekening gebracht, dit is wettelijk verplicht. Mogelijk is voor ondernemers de BTW aftrekbaar. Vraag een financieel adviseur om advies.
- Wat zijn de betalingstermijnen van de aankoop van een garagebox in aanbouw?
Bij aankoop wordt er in sommige gevallen een waarborgsom van 10% van de aankoopsom gevraagd. Daarna verloopt de aankoop in 3 termijnen:
- 1e Termijn: 55% bij het passeren van de akte van levering;
- 2e Termijn: 35% bij het gereedkomen van de fundering;
- 3e Termijn: 10 bij de oplevering.
- Wat kost een garagebox van BOX Garagepark?
De kosten verschillen per locatie en per garagebox. De prijzen staan duidelijk vermeld op de locatiepagina’s.
- Hoe verloopt de aankoop van een garagebox?
Voor het proces van de aankoop van een garagebox, zie de “Hoe werkt het?” pagina.
Beleggen
- Kan ik de box weer verkopen?
Ja, dat kan. Hierbij kunnen we uiteraard helpen, maar het staat u ook vrij om de box zelf of met een lokale makelaar te verkopen.
- Welke verzekeringen moet ik afsluiten?
De opstalverzekering is via de VvE geregeld. De inboedelverzekering zal de huurder voor zijn rekening nemen.
- Zijn er risico’s?
Ja, beleggen neemt altijd risico’s met zich mee. Zowel de waarde van de garagebox als de huurinkomsten kunnen fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.
- Moet ik zelf de verhuur van mijn garagebox regelen of doet BOX Garagepark dit voor mij?
Beide opties zijn mogelijk. U kunt ervoor kiezen om de verhuur van uw garagebox zelf te regelen, maar indien gewenst kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
- Met welke kosten moet ik rekening houden als investeerder?
Als u een garagebox heeft op één van onze parken is lidmaatschap van de vereniging van eigenaren (VvE) verplicht. De VvE draagt zorg voor het beheer, onderhoud én de gemeenschappelijke faciliteiten. Daarnaast is via de VvE de opstalverzekering voor iedere box geregeld. Elk park heeft een eigen vereniging van eigenaren. Naast de VvE bijdrage dient er ook rekening gehouden te worden met de Onroerend Zaken Belasting (OZB). De servicekosten/gebruikersdeel kunt u doorbelasten aan de huurder. Een beperkt aantal gemeentes heft een rioolheffing als belasting voor het gebruik van de riolering.
- Betaal ik overdrachtsbelasting of BTW?
Nieuwbouw: bij een nieuwbouw garagebox hoeft er geen overdrachtsbelasting te worden betaald. Deze boxen zijn vrij op naam (v.o.n.). Bestaande bouw: bij de aankoop van een bestaande box wordt uiteraard wel overdrachtsbelasting betaald. Over het aankoopbedrag ( de bouwtermijnen) wordt in beide gevallen wel BTW in rekening gebracht, dit is wettelijk verplicht. Mogelijk is voor ondernemers de BTW aftrekbaar. Vraag een financieel adviseur om advies.
- Wat is het gemiddeld rendement van een garagebox?
Het gemiddeld rendement van een garagebox kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals locatie en huurprijs en bezettingsgraad. Per box hebben wij een rekenvoorbeeld opgesteld om een indicatie te geven van het mogelijke rendement. Let op: wij zijn niet aansprakelijk als het daadwerkelijke rendement lager uitvalt dan in het voorbeeld wordt aangegeven.